به گزارش تحریریه، روزنامه رای الیوم در بخشی از گزارش خود به قلم «حسن زید عقل» تحلیلگر یمنی نوشت: دولت بایدن به کنگره و رسانه ها اعلام کرده که برای پایان دادن به جنگ یمن و برقراری صلح تلاش می کند. این در حالی است که همزمان با این موضوع نیروهایی را برای دفاع از منافع آمریکا به منطقه خاورمیانه ارسال می کند. اکنون همپیمانان آمریکا در منطقه خلیج فارس برای تروریست ها در یمن کمک مالی و تسلیحاتی فراهم می آورند. این در حالی است که آنها به خوبی می دانند روزی این تروریست ها از کنترل خارج خواهند شد. عربستان سعودی از القاعده، بخشی از نیروهای داعش و سلفی ها حمایت می کند. امارات هم از بخشی از نیروهای داعش و سلفی ها حمایت می کند و با اخوان المسلمین دشمنی می کند. هدف آشکار آنها در این زمینه مبارزه با جریان انصارالله یمن است.
به نوشته روزنامه رای الیوم، برای پایان دادن به جنگ در یمن و برقراری صلح در این کشور دولت بایدن و کنگره باید در مرحله نخست از حمله مزدوران تروریست و همپیمان آنها در خلیج فارس به مردم یمن جلوگیری کنند. آنها باید به محاصره یمن پایان دهند و مردم این کشور را در برپایی دولتی با ثبات کمک کنند.
این تحلیلگر یمنی افزود: جنگ علیه یمن در نتیجه رقابت و تنش های داخلی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس آغاز شد. آنها برای به کنترل در آوردن جزایر و بندرهای یمن برنامه ریزی می کردند. رهبران قطر در آوریل سال ۲۰۱۳ به طور سری به جزیره سقطری یمن سفر کردند. طی این مدت شیخ «سلطان بن خلیفه آل نهیان» حاکم ابوظبی هم به جزیره سقطری سفر کرد. آنها شماری از طرح ها را ارائه دادند. میان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برای به کنترل در آوردن بندرهای یمن به ویژه بندر سقطری رقابت ها و تنش هایی در جریان بوده است. زیرا این جزیره دارای جایگاه نظامی و تجاری برجسته ای است و به عنوان پایگاهی مهم در گذرگاه بین اقیانوس هند و دریای العرب و نقطه اتصالی میان تنگه هرمز و باب المندب مطرح است. آمریکا هم از سال ۱۹۹۰ برای کنترل جزیره سقطری برنامه داشته است و در عرصه عمل نیز با هماهنگی نظام «علی عبدالله صالح» برای استقرار رادارهایی در این جریره تلاش کرد. همزمان با این تحرک آمریکا، علی عبدالله صالح با روس ها هم مذاکراتی را برای ایجاد یک پایگاه دریایی در جزیره سقطری آغاز کرد. آمریکا به سرعت وارد عمل شد و بنا به درخواست امارات و قطر با زیر فشار قرار دادن علی عبدالله صالح راه را بر روی ورود روس ها در این منطقه بست.
در سال ۲۰۱۰ یک نشست سری بین علی عبدالله صالح و ژنرال «دیوید پترائوس» فرمانده سابق نیروهای مرکزی آمریکا برگزار شد. پس از این نشست دولت علی عبدالله صالح نیروهایی را به بهانه مبارزه با تروریسم به شرق یمن روانه کرد. پترائوس متعهد به حمایت از یمن شد. یک هفته پس از این نشست فرمانده نیروی دریایی روسیه اعلام کرد که روسیه از طرح خود برای ایجاد یک پایگاه برای کشتی های خود در جزیره سقطری چشم پوشی نخواهد کرد. پس از آن، یمن به شکل های مختلف تحت تاثیر حمله های آمریکا قرار گرفت. آمریکا با حمله های هوایی خود که از پایگاه ها در یمن، سعودی و جیبوتی آغاز می شود سراسر یمن را هدف قرار داده است.
این تحلیلگر یمنی در بخشی از گزارش خود آورد با وجود اینکه آمریکا با موشک ها و پهپادهای خود مردم یمن را هدف قرار داده اند اکنون واشنگتن از موشک های مقاومت یمن و پهپادهای بسیار نگران است. حال وضعیت تغییر کرده است به طوری که «تام کاتن» سناتور مجلس سنای آمریکا اعتراف کرد که شرکای ما در منطقه خلیج فارس با حالت اضطراری فوق العاده ای روبرو هستند. «خالد الفالح» وزیر نفت عربستان هم گفت حمله پهپادها حرکت جهانی انرژی را با خطر روبرو کرده است.
این تحلیلگر یمنی در بخش پایانی گزارش خود آورد: عربستان از نقاط ضعف خود آگاه است. این کشور به خوبی می داند در هرگونه جنگی زیر ساخت های آن با خطر روبرو خواهند شد. آمریکا اکنون تلاش می کند از زیر ساخت های ائتلاف اماراتی و سعودی دفاع کند تا به آنها آرامش دهد. این کشور به تازگی بیش از ۵۰۰ سرباز آمریکا را به پایگاه هوایی امیر سلطان در عربستان اعزام کرده است. آمریکا و فرانسه در دریای عرب هم با برگزاری مانور می خواهند قدرت نظامی خود را به رخ بکشند و اینگونه وانمود کنند که هنوز هم قدرتمند هستند و می توانند در این منطقه فعال باشند.
اما آمریکا و غرب در توهم جنگ سرد و احساس قدرت به سر می برند و این موضوع را فراموش کرده اند که اوضاع بین المللی تغییر کرده است و اکنون قدرت های جدیدی از جمله چین، روسیه، هند و ایران در حال ظهور هستند و ائتلاف حمله به یمن ، اگرچه حمایت آمریکا و اروپا را دارد اما شکست خورده و مقاومت یمن پیروز شده است. از نخستین نتایج این شکست آن است که بایدن خواستار پایان جنگ یمن شده است.
پایان/
نظر شما